Neostrata Logo
Neogen Logo
Εφευρέτες και Ιστορικό

Εφευρέτες και Ιστορικό

 Ο Dr Van Scott ίδρυσε τον Κλάδο Δερματολογίας στο National Cancer Institute των ΗΠΑ,  και υπηρέτησε ως επικεφαλής του για τα επόμενα 15 χρόνια όταν αποφάσισε να συνεργαστεί με το Skin  and Cancer Hospital του Temple University. Σε αυτό το διάστημα βραβεύτηκε για τις αξιόλογες μελέτες του στον τομέα της διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος.

Ο Dr. Yu, γνωστός Δερματοφαρμακολόγος με μεγάλη φήμη στον τομέα του, συνεργαζόταν ήδη με το Temple University και διενεργούσε εκεί εκτενείς δερματολογικές έρευνες.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  

Η συνεργασία των δύο γιατρών ξεκίνησε το 1966 στο Temple University στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, με αφορμή το κοινό τους ενδιαφέρον για τις ασθένειες του δέρματος. Επειδή πάνω από το 50% των προβλημάτων του δέρματος οφείλονται στη δυσκολία της απόρριψης των νεκρών κυττάρων της κεράτινης στοιβάδας (stratum corneum), oι γιατροί αποφάσισαν να ανακαλύψουν τρόπους που θα βοηθούσαν στην ανανέωση της επιδερμίδας. Η συνεργασία αυτή κάλυψε τέσσερεις δεκαετίες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι πρώτες τους μελέτες επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση της ψωρίασης και του καρκίνου του δέρματος, ενώ σύντομα διεύρυναν το πεδίο τους για να συμπεριλάβουν πολλές παθήσεις του δέρματος, ιδιαίτερα αυτές που επιδρούν στην επιδερμίδα. Οι πρώτες κοινές τους μελέτες οδήγησαν σε σημαντικές ανακαλύψεις για την αντιμετώπιση του προβληματικά ξηρού δέρματος, της ιχθύασης, της ψωρίασης, της ακμής και άλλων προβλημάτων που προκαλεί η μη ομαλή λειτουργία της  κερατινοποίησης. 

Η ΜΕΛΕΤΗ -  ΟΡΟΣΗΜΟ

Κατά τη διάρκεια της εκπόνησης μίας μελέτης με στόχο την επίδραση διαφόρων φυσικών ουσιών στους ασθενείς με ιχθύαση,  οι Drs. Van Scott και Yu ανακάλυψαν ότι μια φυσική ένωση επιδρά με εντυπωσιακό τρόπο στη δημιουργία, ωρίμανση και ανανέωση της υγιούς αλλά και της προβληματικής επιδερμίδας. Όταν οι ασθενείς με ιχθύαση επανήλθαν με υγιές δέρμα στα σημεία όπου εφαρμόστηκαν αυτές οι ενώσεις, οι γιατροί κατάλαβαν ότι έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη. Ονόμασαν τα συστατικά / τις ενώσεις αυτές alpha-hydroxyacids (AHA) βάσει της δομής τους και κατέθεσαν την πρώτη τους πατέντα (US Patent No. 3,879,537), με τον τίτλο “Treatment of Ichthyosiform Dermatoses”στις 22 Απριλίου, 1975.

 Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΗΑ

Η πρώτη σύνθεση AHA ονομάστηκε Lac-Hydrin® και την εμπορεύτηκε η εταιρεία Westwood ( της Bristol-Myers Squibb). Για περισσότερα από 10 χρόνια υπήρξε η Νο 1 θεραπευτική αγωγή που συνιστούσαν οι γιατροί για την αντιμετώπιση του προβληματικά ξηρού δέρματος. Σήμερα πολλές εταιρείες δερμοκαλλυντικών εμπορεύονται προϊόντα για το ξηρό δέρμα που περιέχουν ένα ή περισσότερα συστατικά AHA όπως το glycolic acid και το lactic acid.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ
Το επόμενο σημαντικό βήμα έγινε στα μέσα του 1980, κατά τη διάρκεια μιας μελέτης για τον τρόπο αλληλεπίδρασης των AHA με βιο-ενεργές ενώσεις, όταν εφαρμόζονται στο δέρμα σε διάφορους συνδυασμούς. Οι Drs. Yu και Van Scott ανακάλυψαν τότε ότι τα AHA έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές στη δερμίδα όταν χρησιμοποιηθούν για εκτεταμένο χρονικό διάστημα.
Ενώ οι πρώτες ανακαλύψεις είχαν σχέση με τη θεραπευτική χρήση των AHA, αυτή η νέα ανακάλυψη προκάλεσε πραγματική επανάσταση στην αντιγήρανση.  Οι συνεχιζόμενες μελέτες και η κλινική εμπειρία αποκάλυψαν ότι τα AHA δεν είναι μόνον κατάλληλα για την αντιμετώπιση των παθήσεων του δέρματος επειδή βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων, αλλά είναι επίσης αποτελεσματικά και στον τομέα της αντιγήρανσης, επειδή διεγείρουν το γηρασμένο δέρμα ή το δέρμα που έχει υποστεί σημαντικές βλάβες προκειμένου να αυτο-ανανεωθεί.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΟSTRATA® 

Η εταιρεία NeoStrata Company, Inc., ιδρύθηκε το 1988 από τους Drs. Van Scott και Yu, στο Princeton, NJ. Eκεί συνεχίζεται μέχρι σήμερα η μελέτη και ανάπτυξη νέων συνθέσεων, προϊόντων και brands με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα όπως τα NeoStrata, Exuviance, CoverBlend και NeoStrata Therapeutics. 
Αυτά τα θεραπευτικά και καλλυντικά δερματολογικά προϊόντα στηρίζονται στις αξεπέραστες τεχνολογίες των Alpha Hydroxy Acids (AHA) και Poly Hydroxy Acids (PHA) για να απαντήσουν σε κάθε ανάγκη του δέρματος.
Τα προϊόντα NeoStrata και τα προϊόντα Exuviance πωλούνται σήμερα σε περισσότερες από 75 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 NEEΣ  ANAKΑΛΥΨΕΙΣ

Οι επόμενες ανακαλύψεις οδήγησαν στη διεύρυνση της κατηγορίας των Hydroxy Acids προκειμένου αυτή να συμπεριλάβει τα Poly Hydroxy Acids, όπως η Gluconolactone, και τις πολύπλοκες ενώσεις των  Poly Hydroxy Bionic Acids, όπως το Lactobionic Acid και το Maltobionic Acid, μεταξύ άλλων. Και οι δύο νέες κατηγορίες συστατικών έχουν αντιγηραντική δράση και  οφέλη, προκαλώντας την εξομάλυνση της λειτουργίας της κερατινοποίησης όπως τα παραδοσιακά ΑΗΑ. Ταυτόχρονα,  προσφέρουν επιπλέον πλεονεκτήματα όπως : ενισχυμένη ενυδάτωση, ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι κατάλληλα για χρήση ακόμη και στο πιο ευαίσθητο ή ευαισθητοποιημένο δέρμα. 

 ΣΗΜΕΡΑ

Οι Drs. Van Scott και Yu συνεχίζουν τη συνεργασία τους μέχρι σήμερα και επικεντρώνονται στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως είναι η ψωρίαση. Εκτός από τις διακρίσεις τους στον τομέα της Κοσμητικής Δερματολογίας, βραβεύτηκαν με το “2010 Discovery Award”, για την έρευνα, τις ανακαλύψεις και το έργο τους στον τομέα της αντιμετώπισης των  παθήσεων του δέρματος από το ‘Ιδρυμα Δερματολογίας (The Dermatology Foundation). 

 ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ 

Οι Drs. Eugene Van Scott και Ruey Yu είναι  συν- εφευρέτες των προϊόντων NeoStrata®  και κατόχοι περισσότερων από 100 πατενταρισμένων συστατικών και συνθέσεων στις ΗΠΑ και εκτός ΗΠΑ. 
Aξεπέραστοι και χωρίς προηγούμενο στον τομέα τους για τις συνεχείς τους ανακαλύψεις και επιστημονικές καινοτομίες, έχουν εκπονήσει κλινικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν στα κυριότερα ιατρικά έντυπα Δερματολογίας και έχουν τιμηθεί με τα πιο σημαντικά διεθνή βραβεία στον τομέα τους. Διορίστηκαν ως πρώτοι επικεφαλείς του Κλάδου Δερματολογίας των Νational Institutes of Health (NIH) και είναι συγγραφείς του κεφαλαίου “Τα Alpha Hydroxy Acids, PolyHydroxy Acids, Aldobionic Acids και οι Τοπικές Εφαρμογές τους ” στο βασικό διδακτικό εγχειρίδιο της Κοσμητικής Δερματολογίας. 

 
Dr. Eugene J. Van Scott
 Δερματολόγος 
  • Έλαβε τον τίτλο Master in Dermatology από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας 
  • Διακρίθηκε με το βραβείο υψηλού κύρους Albert Lasker,  για τις μελέτες του με τίτλο “T – κυτταρικό λέμφωμα” για τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος 
  • Διατέλεσε Καθηγητής Δερματολογίας στο Skin & Cancer Hospital Temple University – ΗΠΑ 
  • Υπηρέτησε 15 χρόνια στο National Cancer Institute – ΗΠΑ 
  • Ίδρυσε τον Κλάδο Δερματολογίας στo Νational Cancer Institute- Bethesda Maryland - ΗΠΑ
 Dr. Ruey J. Yu, OMD, PhD
 Δερματοφαρμακολόγος 
  • Τιμήθηκε με το Πρώτο Χρυσό Μετάλλιο της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας 
  • Διετέλεσε Καθηγητής του Τμήματος Δερματολογίας  στο Skin&Cancer Hospital – Τemple University - ΗΠΑ